Nieuwsoverzicht
SPORTIEF

10-12-2018
Fysio sportspreekuur
 

 

Beste leden, coaches en ouders van VMHC,

Ook het sportspreekuur heeft momenteel winterstop en zijn Jop en Bart weer aanwezig op dinsdagen vanaf 19:00 uur, wanneer alle buiten trainingen weer starten.

Bij blessures in de zaal kunnen jullie altijd terecht in onze praktijk via 073-6232222.

Wij wensen iedereen veel succes in de zaal en vast hele fijne feestdagen!

Sportieve groet,

Leon, Jop en Bart

  
BESTUUR

6-12-2018
Corné over 162 dagen voorzitterschap
 
Corné over 162 dagen voorzitterschap 

Tijdens het schrijven van dit stuk kom ik erachter dat ik al 162 dagen voorzitter ben. Waar vaak de eerste terug- en vooruitblik na 100 dagen gebeurt, is dat in mijn geval dus iets later. Time flies when you’re having fun, zeggen ze dan. En dat geldt ook voor mij. 

Teamsport 
Laat ik vooropstellen dat het niet om mij gaat, maar om het hele bestuur. Besturen is een teamsport! Dus stonden de eerste maanden vooral in het teken van kennismaken met nieuwe en zittende bestuursleden, vrijwilligers en leden. We deden en doen een flink beroep op kennis en ervaring van  de vrijwilligers. Waarvoor dank! Want de winkel is ondertussen gewoon open.  

Feesten 
Ik kijk met genoegen terug op het herfstseizoen. De eerste fase van de opknapklus van het clubhuis is klaar. Fase twee volgt snel (klik op de link voor meer info). Maar liefst 10 teams vierden hun kampioenschap en er waren mooie feesten. Met de gezellige pietentraining nog vers in het geheugen, kijk ik terug op twee geweldige Super Sundays und ein schönes Oktoberfest. Een aantal vrijwilligers is herkenbaar aangekleed en de entourage rondom de bar verandert gestaag. 

In gesprek 
Maar wat gebeurt er achter de schermen? We praten veel. Met de gemeente overleggen we over de overdracht van het clubhuis van de buren en het al heel lang gewenste waterveld. Zelf ben ik regelmatig bij de KNHB te vinden. Hun kantoor ligt op 200 meter van mijn kantoor en dat is win-win.  Als bestuursleden hebben we onderling intensief contact. Tot slot praten we met hoofdsponsor Rabobank die de club faciliteert bij hockeytechnische zaken en denkt Knuvers Sport mee over de VMHC-gerelateerde productlijn. 

Focus op duidelijkheid 
Mijn focus ligt momenteel op het scheppen van duidelijkheid binnen de verenigingsstructuur. Dat klinkt niet heel sexy en wellicht vaag, maar is wel noodzakelijk. Voor de doorgewinterde vrijwilligers is hun soms we heel omvangrijke taak wel helder, maar een klacht die we vaak horen is dat (potentiële) vrijwilligers niet altijd weten waar ze aan toe zijn. Met als gevolg dat taken soms niet of half gedaan worden, dat een aantal vrijwilligers overbelast is en dat veel potentiële vrijwilligers terughoudend zijn met het uitsteken van de helpende hand. Ik streef daarom naar heldere, afgebakende en behapbare vrijwilligerstaken. Ik hoop deze op korte termijn te kunnen presenteren.  

Spreek ons aan 
We willen als bestuur de kernwaarden open, transparant en benaderbaar blijven uitdragen. Blijf ons alsjeblieft benaderen, zowel langs de lijnen als per mail. We zien, horen en weten niet alles. We willen graag dat iedereen ‘zijn ding’ met plezier kan doen. We doen het uiteindelijk voor de 600 spelers op het veld en voor de tientallen vrijwilligers langs het veld, achter de bar en in de coulissen. 

Ik wens jullie een mooie hockeydecember toe. 
 
VACATURES

6-12-2018
Gezocht: helpende handen voor wedstrijdsecretariaat
 
Gezocht: helpende handen voor wedstrijdsecretariaat 

Met de deur in huis: we zoeken meerdere vrijwilligers die de grote bult werk van het wedstrijdsecretariaat lichter maken. Nu ligt het complete pakket bij slechts één persoon, Mirjam van den Biggelaar en dat gaan we anders organiseren. Dat is nodig omdat Mirjam voor een tijdje uitvalt. Klaas Nienhuis neemt de zaken nu waar, maar ook hij is maar alleen en heeft ook zijn handen vol aan het wedstrijdsecretariaat voor de zaalcompetitie.  

Tijd dus om het wedstrijdsecretariaat anders en efficiënter in te richten zodat meerdere mensen verstand van zaken hebben en in geval van nood makkelijk werkzaamheden van elkaar kunnen overnemen. Maar de belangrijkste reden voor het verdelen van taken is natuurlijk dat de werklast ook verdeeld is. De werkzaamheden knippen we op in behapbare stukken van hooguit een paar uur per week. 

Het idee is dat we er een soort secretariaat van maken dat samen zorgt voor de verschillende klussen. Natuurlijk hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Klaas en Mirjam helpen en ondersteunen natuurlijk en stoppen niet.  

 

Wie helpt mee? Mail voor meer info naar [email protected]  

 

Het gaat om deze taken: 

 1. Aan het begin van het (zaal)seizoen de teamsamenstellingen invoeren in het systeem (Lisa).  
 2. Het plannen van de wedstrijden jr. 
 3. Het plannen van scheidsrechters jr. 
 4. Het plannen van barouders 
 5. Het plannen van de wedstrijden sr. 
 6. Het plannen van de scheidsrechters sr. 
 7. Het plannen van de scheidsrechters in de zaal 
 8. Het plannen van de zaalwacht 
 
ALGEMEEN

6-12-2018
Update clubhuizen | Help! Mijn man of vrouw is klusser!
 
Update clubhuizen | Help! Mijn man of vrouw is klusser!

Klusser in huis? Nou, dat komt mooi uit. Want de accommodatie-commissie kan nog wel een paar handen gebruiken. Is de klus thuis klaar en heb je nog een uurtje over? Meld je dan aan voor het VMHC-klusteam.  

Groot scherm
We hoeven niets uit te leggen over vele handen en licht werk. Want er is al zo ontzettend veel gedaan de afgelopen tijd. De spelers, de trainers de coaches de scheidsrechters, de supporters en de bezoekende clubs hebben daar tijdens het veldseizoen al veel vruchten van geplukt. Binnenkort komt er een groot scherm te hangen. Te laat om de wedstrijden van de Nederlandse heren in India samen te bekijken, maar er komen vast meer gelegenheden om met elkaar naar een groot scherm te kijken.  

Klusplannen
Terug naar de verbouwing van het clubhuis. Die is nog niet klaar. Er liggen nog wat kleine schilderklussen om de puntjes op de i te zetten in de kantine zelf. Volgende klus is het pimpen van de bar. Daarna willen we verder met de ruimtes achter de klapdeuren. Dus kun je helpen met timmeren, elektriciteit en schilderen en heb je tijd? Laat het ons weten via [email protected]  

Korfbalclubhuis
De commissie denkt ondertussen al volop na over de mogelijkheden die de aankoop van het korfbalclubhuis biedt. De koop is op een aantal formaliteiten met gemeente en notaris na rond. Daarna kunnen we aan de gang met de (klus)plannen over hoe we deze ruimte met het bestaande clubhuis kunnen ‘verbinden’. 
 
SPORTIEF

6-12-2018
Winterseizoen op punt van beginnen
 
Winterseizoen op punt van beginnen 

Komend weekend barst de zaalcompetitie los voor de selectieteams die meedoen. Na twee weken wennen in de zaal zijn de spelers en coaches er klaar voor. De veldregels hebben plaatsgemaakt voor de zaalregels.  Alleen maar pushen, geen stuiterende ballen en handig gebruik maken van de zijbalken. Dat is de basis, maar dit jaar zijn er ook een paar wijzigingen in het zaalhockey. 

Geen bankwissel meer 
De teams blijven de hele wedstrijd bij dezelfde bank. In de rust wisselen de ploegen niet meer van bank.  

Vrije- of uit push na strafcorner 
Na het verdedigen van een strafcorner mag een speler die nog beschermende kleding draagt, een vrije push of uit-push nemen direct na de strafcorner.  

Lees meer over de spelregels bij het zaalhockey op de website van de KNHB.  

Het bestuur wenst iedereen die aan de slag gaat in de zaal heel veel succes! 

Winterschool
Speel je geen zaalhockey en vind je een hele winter binnen zitten maar niks. Dan heb je je vast opgegeven voor de VMHC Winterschool. Gewoon lekker buiten blijven trainen, op het veld. Zolang de vorst wegblijft natuurlijk. Geen gedoe met andere regels, gewoon lekker buiten bezig zijn met bal en stick en lekker pushen, slaan en flatsen.  
 
ALGEMEEN

6-12-2018
Zonnige pietentraining | Pieten houden stick nog steeds verkeerd om
 
Een genot om te zien. Vele E’tjes en F’jes deden afgelopen zaterdag hun uiterste best om de pieten te leren hockeyen. Dat lukte in meer of misschien ook wel mindere mate. De concentratie en het plezier spatte van de zonnige velden. Sinterklaas is trots op alle kinderen die erbij waren en op de pieten natuurlijk. Al moeten zij nu weer een heel jaar wachten op de volgende training. Misschien dat ze in Spanje alvast een beetje kunnen oefenen? 

Was jij er ook bij?

Zie je leuke foto’s van jezelf of van je kinderen? Mail dan naar [email protected] en we brengen je in contact met de fotograaf.
 


 
SPORTIEF

5-12-2018
Werkzaamheden sportcentrum Die Heygrave
 

In het eerste kwartaal van 2019 wordt er begonnen met de aanbouw van een consultatiebureau aan sportcentrum Die Heygrave. De aanbouw wordt gebouwd langs de hal naar de kleedkamers van de sporthal (tot aan kleedkamer 2). Ook de horecaruimte wordt enigszins aangepast. De ingang van het consultatiebureau komt waar nu de ingang is van vergaderruimte De Vissenkom. Deze vergaderruimte komt te vervallen.

 

De afgezette bouwplaats zal zijn tussen de fietsenstalling en de sporthal. Uiteraard doen we er alles aan om de overlast te beperken, maar met name de bezoekers van het zwembad die de toiletten gebruiken, de sporthalgebruikers en horecagebruikers zullen enig hinder ondervinden van de activiteiten. Er zal hoogstwaarschijnlijk een tijdelijke ingang komen naar de sporthal en toiletten. De werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot medio 2019.

 

 
ZAALHOCKEY

12-11-2018
Trainingsschema zaalseizoen 2018/2019
 
Beste spelers, trainers, coaches en begeleiders,

Vanaf 26 november gaat het zaalseizoen weer van start. Achter de schermen zijn we druk doende met de organisatie daarvan. De KNHB verwacht op 15 november het wedstrijdschema af te hebben, vanaf dan kunnen we de scheidsrechters en zaalwachten gaan indelen.

Wel hebben we voor jullie alvast het trainingsschema. Met de beschikbaar gestelde uren in de zalen van Die Heygrave in Vlijmen, De Brug en De Venne in Drunen is dit schema uit de puzzel gekomen. Ondanks dat sommige teams op wat minder gunstige uren trainen hopen wij dat (door carpoolen) de meeste leden kunnen trainen. 

In verband met de kerstvakantie zullen er geen trainingen zijn tussen 22/12 en 07/01. 

Hou de website en de app van VMHC en de KNHB in de gaten, daarop is de komende tijd belangrijke informatie te vinden over de wedstrijden, scheidsrechters en trainingen voor het winterseizoen.

Alvast veel plezier en succes in de zaal!

Met vriendelijke groet,

VMHC
Spelerszaken

 


ALGEMEEN

31-10-2018
Teamkleding altijd via Knuvers Sport | VMHC Ledenshop
 
Vele teams dragen ze, in verschillende varianten van VMHC-blauw, maar ook in andere kleuren. En dat is natuurlijk hartstikke mooi. Met het hele team hetzelfde vest! Het aanschaffen van zo’n teamoutfit is alleen wel aan een aantal regels gebonden.

Zo hebben we afspraken gemaakt met onze kledingsponsor Knuvers Sport. Eén van de sponsorafspraken is dat teams die teamkleding willen, de vesten, truien, hoodies, trainingspakken etc. altijd via Knuvers Sport aanschaffen. De winkel kan bijna alles leveren, ook als het niet in de zaak hangt. Als het team een keuze heeft gemaakt, zorgen de mensen van Knuvers Sport ervoor dat de kleding bedrukt wordt met in elk geval de logo’s van VMHC en Knuvers Sport. Ook kunnen zij de namen van de spelers erop drukken als dat gewenst is. Neem voor meer informatie contact op met Saskia (via [email protected]) of ga naar Knuvers Sport in de Helftheuvelpassage. Je kunt ook mailen naar [email protected]

Is je clubshirt te klein? Of trek je je sokken stuk over je scheenbeschermer? Stick te kort of versleten? Geen nood! Bij Knuvers Sport krijg je als VMHC-lid 10% korting op je hockeyspullen. Maar als je via de ledenshop bestelt, steun je ook nog eens de club. Check de shop hier: VMHC-ledenshop.

 

31-10-2018
Oud-voorzitter Tamara Veldkamp benoemd tot erelid
 
Tijdens de Algemene Vergadering van 23 augustus heeft de club de voormalige voorzitter Tamara Veldkamp- de Jong benoemd tot erelid van VMHC.

Onder haar voorzitterschap is VMHC Vlijmen gegroeid tot de vereniging zoals die er nu staat. Het aantal leden groeide en ze heeft met succes onze club op de agenda van de gemeente Heusden weten te krijgen. Met onder meer de aanleg van veld 3 als resultaat. Tijdens het lustrumfeest op 1 september werd Tamara, in het bijzijn van vele leden, oud-leden en een aantal oud-voorzitters, feestelijk in het zonnetje gezet door onder andere wethouder én VMHC-veteraan Peter van Steen en voorzitter Corné van Iersel. Van harte Tamara! 

31-10-2018
Het alcoholbeleid van VMHC. Hoe zit het ook alweer?
 
VMHC is een sportvereniging waar sport en gezelligheid centraal staan. Die gezelligheid kan gepaard gaan met het drinken van een biertje of wijntje. Wij schenken daarom alcohol in ons clubhuis. Maar wel op een verantwoorde manier. We proberen misbruik te voorkomen en hebben oog voor gezondheid, met name die van de jeugd.

Zoals elke sportvereniging hebben wij daarom beleid over het schenken van alcohol. Dit zijn wij trouwens wettelijk verplicht en is bovendien nodig voor het verkrijgen van een alcoholvergunning. Op de website kun je dit beleid terugvinden (wel eerst inloggen). Met deze mail willen wij extra aandacht vestigen op het alcoholbeleid en stippen wij de belangrijkste regels aan.

De belangrijkste regels zijn:
 1. Wij verkopen geen alcoholische dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Dit is wettelijk ook verboden.
 2. Alcoholische dranken mogen alleen in het clubhuis of op het terras worden gedronken.
 3. Als de bar open is schenken wij alleen alcohol op de volgende tijden:
 • maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 23.00 uur
 • zaterdag tussen 14.00 en 24.00 uur
 • zondag tussen 12.00 en 24.00 uur

We doen er alles aan om deze regels na te leven. Daarnaast haken wij in op landelijke campagnes gericht op verantwoord alcoholgebruik. Zoals de BOB-campagne '100% BOB, 0% op'.

De komende tijd besteden we verder aandacht aan het horecabeleid. Bijvoorbeeld met berichten via facebook en instagram en uitingen in het clubhuis. Hopelijk kunnen we ongelukken zoals in dit nieuwsbericht beschreven voorkomen.

 
BESTUUR

31-10-2018
Bestuur stelt zich voor
 
Sinds de zomer is het nieuwe bestuur vol enthousiasme aan de slag met "VMHC 2.0”, zoals kersverse voorzitter Corné van Iersel het in zijn introductie verwoordt. Naast Corné zijn Peter Gloudemans (penningmeester), Saskia Leeferink (secretaris) en Jaap Kaai (vice-voorzitter) nieuwe gezichten in het bestuur. Alfred Rombeek (accommodatie) en Anne van Grinsven (spelerszaken) waren al bestuurslid en maken het zeskoppige bestuur compleet. Heb je één van hen nodig? Kijk dan op de website voor contactgegevens of mail naar [email protected]

Corné van Iersel, voorzitter
Even voorstellen? Ik ben Corné van Iersel, 51 jaar. Van beroep ben ik beleidsadviseur bij een beroepsvereniging. Daar ben ik intern verantwoordelijk voor het functioneren van commissies en naar buiten het aanspreekpunt voor externe partijen. Ik heb van 1982 tot 1993 bij VMHC gehockeyd in de B, A en Heren 2.

Als voorzitter wil ik VMHC samen met alle vrijwilligers verder brengen in de professionaliseringsslag waarin we ons als vereniging nu bevinden. Met als doel iedereen nog meer hockeyplezier te verschaffen, zowel binnen als buiten de lijnen. VMHC 2.0, zogezegd. Ik sta voor transparantie en toegankelijkheid. 

Mocht je meer willen weten, of vragen, suggesties of tips voor me hebben, mail me op [email protected] of spreek me aan langs de velden. Samen maken we er met zijn allen dan een nog mooiere hockeyvereniging van. Tot binnenkort!


Jaap Kaai, vice-voorzitter
Ik ben Jaap Kaai en ik heb 2 dochters die al enkele jaren bij VMHC lid zijn. Momenteel spelen zij in de C1 en D1. Het plezier waarmee zij spelen werkt aanstekelijk en heeft me bewogen in het bestuur te stappen en zo een steentje bij te dragen.

Binnen het bestuur houd ik me bezig met ledenwerving, ledenbehoud en vrijwilligers. Ik ben bereikbaar via [email protected] en ik ben natuurlijk regelmatig langs de velden te vinden. 

Verder ben ik zelfstandig adviseur op het gebied van ruimtelijke ordening en detailhandel. Ik help veel gemeenten met hun detailhandelsbeleid en centrumontwikkelingen.


Peter Gloudemans, penningmeester
Ik ben Peter Gloudemans en als vader en trouwe supporter van twee dochters, Floortje (MB3) en Lotte (MC2), heb ik heel wat uren langs het veld doorgebracht.

Ik ben al jaren werkzaam als Accountmanager Finance en zodoende een paar jaar geleden op de achtergrond betrokken geraakt bij de financiële boekhouding van onze club.

 Aan het begin van dit seizoen heb ik het stokje van de functie Penningmeester overgenomen. Op dit moment ben ik me verder aan het verdiepen in onze opbrengsten en uitgaven om de vereniging nu en in de toekomst financieel gezond en sportief te houden.

Heb je vragen dan kun je mij bereiken via [email protected]Saskia Leeferink, secretaris
Mijn naam is Saskia Leeferink. In het dagelijkse leven ben ik functioneel applicatie- en procesbeheerder bij een van de grootste arbodiensten in Nederland. Mijn rol binnen VMHC is die van secretaris. Ik speel zelf niet maar loop wel al heel wat jaartjes langs de lijn om mijn gezin aan te moedigen (Ivette B4, Tessa D2 en Marc-Peter in de Veteranen).

Als secretaris is mijn aandachtsgebied, naast alle administratieve werkzaamheden, de horeca binnen onze club, ICT en communicatie. 

Heb je vragen, tips of wil je wat kwijt? Ik ben regelmatig op de club te vinden maar je kunt me ook bereiken via de mail: [email protected]
Alfred Rombeek, accommodatie
Mijn naam is Alfred Rombeek. Na enkele jaren de teams van mijn zoon (Alec, nu speler Heren 1) en twee dochters (Carolynn en Madelon, voormalig Dames 1) te hebben gecoacht, heb ik in 2010 een bestuursfunctie aanvaard. Tot en met seizoen 2017/2018 ben ik als bestuurder Spelerszaken verantwoordelijk geweest voor de Technische Commissie. 

Vanaf seizoen 2018/2019 zet ik me in voor de portefeuille Accommodatie. Hieronder vallen de velden en het clubhuis, zaalhockeyaccommodaties en het materiaalbeheer. Op de meeste zaterdag- en zondagmiddagen tijdens de competitie  en op diverse doordeweekse avonden ben ik langs de velden of in het clubhuis te vinden. Graag tot dan of op een ander moment! Ik ben ook via [email protected] bereikbaar.
Anne van Grinsven, spelerszaken
Ik ben Anne van Grinsven, ik ben 33 jaar en sinds dit seizoen (2018/2019) heb ik het stokje overgenomen van Alfred en ben ik bestuurslid Spelerszaken, waar de Technische Commissie onder valt. Inmiddels ben ik ongeveer 25 jaar lid van deze mooie vereniging en ik help graag mee om ervoor te zorgen dat iedereen bij ons met veel plezier hockey kan spelen. 

Wat ik in deze korte tijd als bestuurslid heb gezien is dat er genoeg taken liggen om op te pakken en ik hoop dan ook dat ik dat kan doen samen met jullie, de leden. Met zijn allen maken we deze mooie club dan steeds een beetje mooier. Ik ben bereikbaar via [email protected]. Naast mijn bestuurstaken ben ik actief als assistent trainer/coach van Heren 1. Ik zie het ook hier als een erg mooie uitdaging om met deze jonge "gasten” een topseizoen te gaan draaien. Tot snel langs de lijn! 

 
ALGEMEEN

13-8-2018
VMHC Ledenshop
 

VMHC heeft een eigen Ledenshop. Profiteer meteen van kortingen en steun tegelijkertijd onze vereniging!

In de Ledenshop bestel je onze clubcollectie tegen een scherpe prijs. Als je een item wilt laten bedrukken, met het clublogo of andere bedrukking, kun je dat eenvoudig aangeven.

Ook heb je ruime keus uit een groot assortiment overige sportkleding, zoals trainingspakken, shirts, shorts en jacks, en sportaccessoires zoals sporttassen, bitjes en scheenbeschermers.

De Ledenshop is onderdeel van het samenwerkingsverband dat wij met onze kledingpartner Reece/Deventrade en met Knuvers Sport hebben. Daar is een bonussysteem aan gekoppeld: elke bestelling die je in de Ledenshop doet, verhoogt onze sponsorbijdrage voor het volgende seizoen. 

In de Ledenshop krijg je evenveel korting (10%) als bij Knuvers Sport op de Helftheuvel. Voor teambestellingen kun je beter eerst contact opnemen met Knuvers Sport om te kijken of er andere korting mogelijk is.
Via https://clubs.reeceaustralia.com/nl/vmhc-vlijmen kom je meteen bij de Ledenshop/Clubcollectie van Reece/Deventrade.

Namens het bestuur veel gemak, plezier en voordeel gewenst en bedankt voor je steun!


 
Mijn Team
Teams
Statistieken
zondag 16 december 2018
Aantal leden (info) 591
Nu online 55
Wedstrijden quicklinks
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 21% |week: 40%

Inloggen
BORDSPONSORS
ADVERTENTIESPONSORS
Contact
VMHC
 

Vlijmense Mixed Hockey Club

Postadres
Secretaris VMHC
Van Schuppenstraat 16
5253 DD Nieuwkuijk
[email protected]

Bezoek adres
VMHC
Bilderdijkstraat 2A
5251 LP Vlijmen

Facebook
VMHC

Telefoon Clubhuis
073-5115970

Bankrekening
IBAN: NL51RABO0154767875
Hockey Weekly